Økologisk Miljø Blogg

Kommentarer fra et miljøvennlig ståsted

Skip to: Content | Sidebar | FooterPages

Video av Hondas nye hybridbil Honda Insight

4 December, 2008 (09:51) | Bil, Miljø | By: Økologi

Det første bildet av hybridbilen Honda Insight har nå kommet. Det blir interessant å se om denne miljøbilen fra Honda kan ta opp kampen med den populære Toyota Prius og føre til at bilene blir mer miljøvennlig i fremtiden. Jeg ville selv valgt en elektrisk bil, men hybridbiler som Honda Insight og Toyota Prius kan være et godt alternativ spesielt for folk som ikke bor sentralt.

Her er en video av konseptversjonen av Honda Insight.

Comments

Comment from Robotman
Time December 4, 2008 at 1:30 pm

Hybrid løser ikke mange problemer.
Hver gang jeg skal leie bil leier jeg en Toyota Prius når denne er ledig. Ikke fordi at jeg bidrar så mye til miljøet men fordi jeg er intresert i teknikken. Det skuffer meg egnetlig å se hvor lite man sparer på landeveis kjøring med en slik hybrid bil. På landeveis kjøring har jeg med å kjøre eksteremt defensift og forbruks bevist klart å presse en 15 år gammel Citroen XM på over 1.5 tonn så vidt under halvliteren. Samme forbruket som jeg får Priusen ned i.
Når dette er sagt må det legges til at i bykjøring klarer hybriden mye bedre resultat. Skulle gjerne ha testet en Prius på Vestlandet. Har batteriene tilstrekkelig kapasitet burden den imponere på forbruk der i forhold til en vanlig bil, ellers er det lite fordeler med hybridene. Ser på Internet at det er en del som bygger om og dobbler batteri kapasiteten. Om det er for å kunne akkumulere mer i nedforbakkene eller for å kunne bruke den mer som plug-in vet jeg ikke.
Når det gjelder de nye plug-in hybridene og matpakke kjøring er trolig situiasjonen helt annerledes men det var Prius og en lignende Honda det dreide seg om her.