Økologisk Miljø Blogg

Kommentarer fra et miljøvennlig ståsted

Skip to: Content | Sidebar | FooterPages

Tesla knuser Porche i fartstest – bilder av elbilen Tesla Model S

8 September, 2009 (07:25) | Bil | By: Økologi

Denne elbilen fra Tesla virker helt utrolig. Ifølge VG.no knuste Tesla Roadster Sport en Porsche Targa 4S i en fartstest mellom Fredric Hauge fra Bellona og dekkongen Tommy Sharif.

Her er noen bilder av elbilen Tesla Model S. Er det ikke en vakker elbil? Jeg håper vi får se mange flere elbiler på markedet som tenker anerledes og ikke ser så kjedelig ut som mange andre elbiler.

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S


Comments

Comment from Jon
Time September 8, 2009 at 8:10 am

Ser ut som en Aston Martin. Veldig bra!

Comment from No Name
Time September 8, 2009 at 12:03 pm

Med rekkevidden som et månedskort på Oslo Sporveier er dette et artig leketøy.

Billig var det også. Om alle oss andre miljøvenner kjøper en, kan man jo bygge flere gasskraftverk, importere mer kullkraft fra Polen eller atomkraft fra Russland.

Stå på, Fredric, Husk at strømmen kommer fra stikkontaka og melka fra butikken.

Comment from V8
Time September 8, 2009 at 12:05 pm

Synes faktisk det er litt merkelig at Hauge har kjøpt seg en slik “værsting” da den helt sikkert bruker mye mer energi enn en ordinær el-bil. Litt dobbeltmoral da det hellr ikke er CO nøytralt og produsere elektrisitet?

Comment from No Name
Time September 8, 2009 at 12:38 pm

Merkelig er det vel ikke. Det er vel kjent menn i den alderen kjøper slik, om de har råd. Dette fenomenet har til og med et eget navn.

Miljøvennlig er det derimot ikke.

Comment from K. Olsen
Time September 8, 2009 at 2:09 pm

Jeg tror el-bilene har ødelagt mye for seg selv ved å være “designet” som om de var litt forstørrede elektriske rullestoler med tak. Endelig ser dette ut til å ta slutt. Ser også frem til at el-motorsykler skal bli billigere.

Comment from JHT
Time September 8, 2009 at 8:11 pm

Så Top Gear teste denne, etter ca. 15-20 min var den tom for strøm… og den måtte så lade i 16 timer. Tror det er lurere å satse på hydrogen ettersom det er lettere og kjappere å tanke opp, tar mindre plass, og veier mindre. En hydrogen-bil er teknisk sett en el-bil, men med et eget kraftverk. Synd at hydrogen er for dyrt å lage for øyeblikket, men om 5-10 år er nok problemene løst, i mellomtiden kan det sikkert være lurt med en el-bil… Er det miljøet du er bekymret for ville jeg nok ikke ha valgt bilen ovenfor.

Comment from Aldor
Time September 9, 2009 at 7:49 am

Kul bil, men jeg vil ikke kollidere i en slik en. Nå vil ikke jeg kollidere med noen slags bil, men elbiler ser veldig spinkle og lette ut. Det er jo naturlig for å maksimalisere effekten fra batteriene, men så lenge man sitter ubeskyttet som i en pappeske i 90 km/t så velger jeg noe sikrere.

Comment from Thomas
Time September 10, 2009 at 4:08 pm

Kunne tenkt meg å se de teste denne elbilen mot andre såkalte miljøsvinbiler. Ser ikke helt for meg Testaen slå biler som Ferrari FFX eller Bugatti Veyron

Men hadde vært moro å se =)

Comment from Even
Time May 21, 2010 at 11:04 am

At Top Gear testet denne betyr ikke at du skal ta alt det de sa for god fisk. Det blir det samme som å stole på det SE & HØR sier om pappaen til Mette Marit (eller hvem det nå enn er)…
Jeg er selv blodfan av Top Gear, men det er et SHOW. Ikke et faktaprogram/dokumentar.

Det kan jeg bevise så fort: Klikke på denne linken og les om de forskjellige laderne til Tesla Roadster. Les spesiellt om ladetider.
http://www.teslamotors.com/electric/charging.php

Med 70A/230V ladern på 17 KiloWatt, så går det rimelig kjapt å fulllade bilen! 4-5 timer max.

Med reserveladeren (tenk reservehjul) på 230 volt / 7 ampere (1,6 KiloWatt), så tar det såklart lang tid. Lengre enn 16 timer…

Comment from Bamboali
Time February 21, 2011 at 2:57 pm

Kan du ta tesla’n på en tur la oss si til Tyskland og tilbake uten problemer, med god komfor & plass, i så fall tar det deg flere uker pga den lange ladetiden til bilen.

Porsche’n har god komfort, utstyr og 4 seter, og du trenger ikke å bekymre deg for ladingen fordi det finnes bensinstasjoner overalt og du ikke trenger og vente 16-timer for å kjøre bilen din igjen

Comment from Bamboali
Time February 21, 2011 at 9:08 pm

Porsche Targa er ikke bilen man kjøper fra Porsche fordi den er rask, men fordi den har stil, komfort, utstyr og sist men ikke minst, det enorme soltaket, Hvis du vil ha en rask bil fra Porsche kan du få en 2009 modell Porsche 911 GT2 til samme pris (2,2), en GT2 gjør 0-100 på 3,6 sek(samme som Tesla) og har en topfart på 330 Km/t i motsetning til Tesla’n som bare kan nå 200kmt

Comment from isak
Time June 9, 2011 at 7:40 pm

det tar 6 timer og lade og topp farten til tesla er 250kmt

Comment from bamboali
Time September 28, 2011 at 8:15 pm

optimist? 😛

Comment from Leaf 19
Time April 20, 2012 at 8:51 am

MIT forsker på muligheten for ny struktur i litium-pakka. da kan et 20KW batteri hutiglades 100%, ikke 80% i løpet a 30min UTEN at det blir varmgang. I tillegg vil kapasitet og derved generell rekkevidde øke. Tesla har selv i dag batt.pakke som har teor.rekkevidde på 350-400km. Om 1-3 år kommer den nye batt.teknologien. I mens er det løp og kjøp hos Nissan, Peugeot,Mits, og Citro. Fantastisk lekker Tesla S også, men litt skeptisk til forhandlerapparatet. Gjenstår å se. Lykke til.

Comment from Leaf 19
Time April 20, 2012 at 9:28 am

Når det gjelder kollisjonssikkerhet, så har f.eks Nissan Leaf Fått 5 * i EuroNcap.
Det er i klasse med bl.a BMW7, LexusLS, Renault Lag. Ikke så verst…
Når det gjelder momentuttak er det lite som slår elektromotoren pr.hk.
Er du i tvil, sjekk denne:
http://www.youtube.com/watch?v=RESC54vHr40&feature=related
Det er mer på denne:
http://www.youtube.com/watch?v=4Cf89tawZX8

Comment from Johan
Time June 2, 2012 at 10:03 am

Digger denne bilen!! 😀