Økologisk Miljø Blogg

Kommentarer fra et miljøvennlig ståsted

Skip to: Content | Sidebar | FooterPages

Rema 1000 lanserer økologisk laks

2 November, 2008 (13:45) | Mat, Miljø, Økologisk | By: Økologi

Gode nyheter fra Rema 1000. De har nå lansert økologiske laksefileter i butikkene sine. Den økologiske laksen skal være oppdrettet uten bruk av vaksiner og fått et mer økologisk for.
Rema 1000 er ikke akkurat kjent for sitt store utvalg av økologiske varer så dette er veldig positivt. Jeg håper at de fortsetter med denne trenden og lanserer flere nye økologiske produkter. Kanskje vi som er opptatt av økolgisk mat begynner å handle på Rema igjen?

Skriv fra Oikos:
“Rema lanserer i disse dager økologiske laksefileter under navnet Det gode hav, produsert av Villa Organic. Til Dagligvarehandelen forteller innkjøpsdirektør, Martin Klafstad, at den økologiske laksen er vaksinefri. I tillegg er fôret forskjellig fra hva som brukes til oppdrett av konvensjonell laks. I følge Klafstad er dette med på å gi fisken en mye bedre smak. – Den er rett og slett fantastisk, sier Klafstad til Dagligvarehandelen.

Markedssjef i Oikos, Kersti Mathiassen, hilser Remas satsing velkommen. – Det er både viktig og spennende at Rema satser mer på økologiske varer, sier Mathiassen. I Europa ser man at økologiske varer får større innpass i lavpriskjedene. I Norge står lavprisbutikker for halvparten av dagligvareomsetningen. At disse butikkene også tilbyr kundene økologiske varer, er selvsagt svært viktig.

Økologisk fisk kom på det norske markedet for første gang i fjor, da Coop lanserte økologisk røykelaks. Siden har både NorgesGruppen og ICA fått økologisk fisk i sitt sortiment, så med Remas lansering har alle de fire store kjedene økologisk fisk i på menyen.”

Kilde: Oikos