Økologisk Miljø Blogg

Kommentarer fra et miljøvennlig ståsted

Skip to: Content | Sidebar | FooterPages

Norgården lanserer økologisk bacon, leverpostei, spekeskinke og andre pålegg

10 November, 2009 (14:32) | Mat, Økologisk | By: Økologi

Nå ser det endelig ut som Gilde og Prior (Nortura) satser på økologiske kjøttprodukter. Med sitt merke Norgården lanserer de stadig nye økologiske produkter. Blant de nye produktene finner vi økologiske pålegg som bacon, leverpostei, spekeskinke og roastbiff. Med disse nye produktene har Norgården omkring 40 økologiske produkter i sitt sortiment.

Årsaken til at Norgården har sluppet så mange nye produkter er at de har fått nye leveranser av norsk økologisk gris noe som har gitt Norgården helt nye muligheter til å produsere nye produkter.

Nå skal det være mulig, i følge Norgården, å ha frokost som er fullstendig økologisk med diverse pålegg som egg og kjøttpålegg.

Det er veldig gledelig å se at Gilde og Prior tar det økologiske markedet på alvor. Jeg mener de har vært for trege i forhold til f.eks. Tine med å kunne tilby et bredt varespekter. Jeg håper at denne trenden vil fortsette i den norske matvarebransjen også i fremtiden.

Comments

Comment from Klima=Helse v/Sigrid Skurtveit
Time February 10, 2011 at 1:54 pm

Hei

Eg skriv på vegne av Norsk Medisinstudentforening (NMF). Eg har lese bloggen din og eg tykkjer du skriv interessante artiklar om klimarelaterte problemstillingar.

Vi driv ein kampanje som heiter Klima=Helse, der vi prøver å kaste lys over dei mange og alvorlege helserelaterte konsekvensane ved klimaendringar.

Vi ynskjer å utfordre deg og eventuelt dine lesarar til å skrive eit innlegg til konkurransen vi har. Konkurransen går ut på at ein skal skrive eit kreativt forslag til korleis ein kan redusere CO2-utslepp.

I hovudjuryen vår sit blant andre miljøvernministeren, Erik Solheim, og forfattar Jostein Gaarder. Vi har kåringar av innlegg kvar månad t.o.m. mars, og fristane er 28. februar og 31. mars. Som premie er det fine tursekkar til månadsvinnarane, og brekurs for to til hovudvinneren.

Klimaendringer fører allereie no til store helseproblem og kan kome til å føre til enorme helseproblemer på sikt. Denne konkurransen er drevet av medisinstudenter som er engasjerte i global helse, og som ynskjer å bruke helseperspektivet for å sette fokus på klima på en litt ny måte.

Håper du vil bidra til å sette fokus på klima og helse ved å skrive eit innlegg i konkurransen, eventuelt linke til konkurransebloggen på bloggen din(?)

Les meir om konkurransen på http://www.klimahelse.no/konkurransen.

Med venleg helsing

Oss i Klima=Helse
NMF