Økologisk Miljø Blogg

Kommentarer fra et miljøvennlig ståsted

Skip to: Content | Sidebar | FooterPages

Al Gore blir ny miljøvernadministrator i USA?

9 December, 2008 (11:13) | Miljø | By: Økologi

Det meldes at Barack Obama skal ha møte med Al Gore i dag i Chicago. Det blir da selvsagt spekulert i om Obama vil tilby Gore en jobb i det hvite hus. Spekulasjonene går i om Gore vil bli tilbydd jobb som energiminister eller miljøvernadministrator.
Al Gore har tidligere uttalt at han er ferdig med politikken og han mener han kan utrette mye mer i klimakampen som privatperson, men jeg kan tenke meg at det må være fristende å kunne få jobbe for Obama.
Jeg mener at Al Gore ville passet bra i begge jobbene siden han har vist seg å være en av de viktigste debattantene/aktivistene i diskusjonen om klimaforandringer. Han vil uten tvil gjøre store forandringer med energipolitikken til USA og legge om til fornybare energikilder som ikke pøser ut CO2 i atmosfæren.

Det eneste som bekymrer meg hvis Gore blir miljøvernadministrator er at hele fokuset blir satt på CO2 og andre miljøvernområder vil bli tilsidesatt. Her tenker jeg på de store utfordringene vi har ved at havene våre er i ferd med å bli ødelagt av forurensing og overfiske, de enorme ødeleggelsene av regnskogene, jorderosjon, tap av store mengder dyrearter, osv, osv. Forhåpentligvis vil Al Gore klare å bruke noen midler på de andre viktige områdene som truer jorda vår.

Uansett hvilken miljøvernadministrator Obama velger så blir han/hun sikkert bedre enn dagens miljøvernadministrator, Stephen L. Johnson, som i disse dager prøver å blokkere at 17 amerikanske stater skal kutte sine egne CO2 utslipp og innføre lover som regulerer hvor mye CO2 biler kan slippe ut.