Økologisk Miljø Blogg

Kommentarer fra et miljøvennlig ståsted

Skip to: Content | Sidebar | FooterPages

17,5 % økologiske verpehøner i Østfold

8 December, 2008 (12:11) | Mat, Økologisk | By: Økologi

I Østfold har de faktisk klart å passere Regjeringens mål om 15 % økologisk jordbruk innen 2015. Den økologiske verpehøner produksjonen i dette fylket har passert hele 17,5 % og andelen økologiske høns er på vei oppover. Østfold har rundt 400.000 verpehøner så det begynner å ta seg opp med økologisk eggproduksjon i Norge.

Grunnen til at Østfold har klart en så stor økologisk andel er at etterspørselen av økologiske egg er økende. I tillegg har de et godt fagmiljø som hjelper til med den økologiske driften.

Jeg har selv besøkt konvensjonelle gårder hvor de driver med burhøns og det er ikke noe vakkert syn. Derfor er det veldig positivt at folk begynner å gå over til økologiske egg slik at vi kan få en mer dyrevennlig og mer miljøbasert eggproduksjon. Økologiske høner får et mer naturlig liv siden de slipper å sitte i trange bur, men kan få bevege seg både inne og ute. I tillegg skal de ha vaglepinner, verpekasser og kun økologisk fôr. Disse faktorene fører til bedre helse og trivsel for hønene.

Kilde: Oikos